Leren studeren 

 

 

Aanpak

 

In de cursus 'leren studeren' doorlopen de jongeren in kleine groepjes van 7 tot maximaal 10 deelnemers van eenzelfde graad de belangrijkste aspecten van zelfstandig en efficiŽnt studeren.

Centraal staat het functioneren van het geheugen van waaruit nieuwe inprentingstechnieken aangereikt worden. Hierbij gaat bijzondere aandacht naar het schematiseren: de verschillende vormen (o.a. Mind Mapping), de voordelen ervan en de toepassingsgebieden.

 

Aan de deelnemers wordt vervolgens gevraagd de technieken thuis toe te passen op hun eigen leerstof. Het gaat dan wel degelijk om de leerstof die ze vanuit de school moeten verwerken, ze krijgen dus geen extra oefenmateriaal. Bij het begin van elke volgende sessie wordt dan besproken hoe het verwerken van de leerstof verlopen is.

 

De principes en de leerlijn zijn dezelfde in elke cursus maar omwille van de specifieke doelstellingen die eerder graadgebonden zijn, wordt in elke graad met een aangepaste cursus gewerkt.

 

 

Doelgroep

 

Cursussen worden ingericht (per graad) vanaf de derde graad basisonderwijs tot de derde graad secundair onderwijs. De begeleiding houdt 5 sessies van 2u in.

 

 

Praktisch

 

Waar en wanneer er cursus gegeven wordt, vind je in de kalender.

De deelnameprijs en inschrijvingsmodaliteiten vind je in aparte rubrieken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startpagina

 

                      

Cursus jongeren

 

 

Cursus volwassenen

 

 

 

Kalender 2014 - 2015

 

 

Prijs

 

 

Inschrijvingen

 

 

Contact

Studiecoaching-nj © 2011